“Це погана історія”: Зеленський відреагував на видачу Лукашенком “вагнерівців” Росії

Президент Володимир Зеленський вважає видачу бійців ПВК “Вагнера” Білоруссю Росії несправедливим рішенням, а його наслідки – трагічними.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Деталі: Про це Володимир Зеленський написав на своїй сторінці в Facebook.

Коментар: “Вважаємо таке рішення, м’яко кажучи, несправедливим, таким, що не відповідає духу відносин між Україною та Білоруссю, заснованих на принципах поваги та взаємної допомоги. Наслідки цього рішення будуть трагічними. Ми розуміємо, що “вагнерівці” все одно повернуться до свого звичного заняття – розповсюдження війни.

Дай боже, щоб білоруській владі не довелося й на своїй території отримати ще один палаючий, знекровлений Донбас, створити який всі ці “вагнерівці” дуже добре вміють”, – йдеться у дописі.

https://www.facebook.com/zelenskiy95/posts/2605660853017608

Зеленський назвав “вагнерівців” демонами сучасної війни. Він також переконаний, що видача їх Росії – це “дивно, некоректно й точно неприйнятно в дружніх міждержавних відносинах”.

Президент засудив і спростував інформацію про “український слід” у білоруських протестах. Також він додав, що демонстративна передача “вагнерівців” після таких слів – це “погана історія”, в якій “знехтували довірою, об’єктивністю та адекватною оцінкою негативних наслідків”.

Зеленський також повідомив, що білоруська сторона залишила звернення Офісу генпрокурора України щодо видачі “вагнерівців” без відповіді.

У підсумку він додав, що “вагнерівцям” все одно доведеться відповідати, бо “уникнути відповідальності ніхто не зможе”.

Нагадаємо, 14 серпня стало відомо, що Білорусь передала Російській Федерації 32 бойовиків “Вагнера”, яких затримали на території країни 29 липня. Частина з них воювала на Донбасі на стороні бойовиків.

В офісі президента України Володимира Зеленського заявили, що з прикрістю сприймають рішення Білорусі віддати Росії затриманих бойовиків “Вагнера”.

Джерело: сайт Українська правда

Читайте також: Верховна Рада збереться на позачергове засідання: причина

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *