“Через протести”: у Киргизстані скасували результати парламентських виборів

Центральна виборча комісія Киргизстану оголосила про скасування результатів парламентських виборів у країні. Після них у країні почалися протести, що тривають другий день.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Деталі: 4 жовтня у Киргизстані пройшли вибори до парламенту. За попередніми результатами, до парламенту проходять чотири партії з 16, які брали участь на виборах.

Три з них — “Биримдик”, “Мекеним Кыргызстан”, “Кыргызстан” — називають наближеними до чинного президента Соорнбая Жеєнбекова.

Подолати 7% бар’єр змогла лише одна опозиційна партія — “Бутун Киргизстан” (“Єдиний Киргизстан”). Протестувальники називають вибори незаконними через численні порушення: підкуп виборців, використання адмінресурсу тощо.

Протестувальників намагалися розігнати світло-шумовими гранатами, сльозогінним газом та гумовими кулями.

За ніч із 5 на 6 жовтня в столиці Киргизстану Бішкеку захопили мерію та будівлі парламенту й уряду, а звільнили експрезидента країни Алмазбека Атамбаєва. Опозиційні політики оголосили про призначення виконувачів обов’язків керівників силових відомств, а чинний президент Сооронбай Жеєнбеков заявив про спробу незаконного захоплення влади.

Джерело: сайт Громадське

Читайте також: Росія втричі збільшила військову присутність в Криму – МЗС України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *