Чому в Росії масово б’ють поліцейських?

У Росії почастішали напади на співробітників поліції. У більшості випадків громадяни застосовують силу у відповідь на спроби поліцейських затримати їх або виписати їм протокол за порушення режиму самоізоляції.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Деталі: З початку місяця на території Москви зареєстровано декілька десятків випадків, які співробітники СКР кваліфікують, як “Застосування насильства відносно представника влади” або, що частіше – “Образа представника влади”.

Більшість випадків – спроби поліцейських оштрафувати громадян за порушення режиму самоізоляції та за активні дії самих громадян щодо недопущення цих штрафів. Все закінчується тепер тим, що обурені люди чинять опір затриманню. Таким чином, поліцейські застосовують силу, а після – відвозять порушників до відділу.

Проте, чому люди продовжують бити поліцейських та не бояться загрози їх затримання?

Справа в тому, що директор ФСВП Олександр Калашников надав указ судам не заарештовувати звинувачених в злочинах середньої тяжкості. В результаті чого, громадянам не загрожує жодна кримінальна  відповідальність за напад на поліцейського. 

Коментар:Прошу вас орієнтувати суди при обранні (продовження) запобіжного заходу у відносини осіб, які притягуються до кримінальної відповідальності за злочини невеликої та середньої тяжкості, а також за злочини в сфері економіки, розглядати можливість більш широкого застосування запобіжних заходів, альтернативних взяттю під варту“, ​​-  написав Калашніков.

Зауважимо, що менш ніж за тиждень було складено 12 тисяч протоколів на громадян на загальну суму 50 млн рублів. Поліції поставили завдання: мінімум два протоколи в день, а співробітникам другого оперполка – мінімум 15 щодня.

Джерело: сайт Час-Дій

Читайте також: Вчені розповіли, коли в Україні настане пік смертності від COVID-19

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *