“Чорні” нотаріуси в дії: на Рівненщині в підприємця відбирають бізнес

У ЗМІ почастішали повідомлення про рейдерські атаки на підприємства. Більшість таких атак проходить за стандартною схемою: через Мін’юст реєстратор змінює в один день право власності на майно з реального власника на іншого. Подібна ситуація сталася з бізнесменом із Рівненщини Юрієм Супрунюком. Без його згоди його ж власність на “паперах” перейшла в чужі руки, повідомляє “Інвестор”.

Юрій Супрунюк, власник компанії “Укртехнофос” повідомляє, що два його підприємства “Світовид” та “Агродар-Рівне” без згоди законних власників незаконно були переоформлені на іншу фірму.

Як повідомляє сам бізнесмен, нові власники оперують документами про перехід підприємств оформленими нотаріусом Стопченко Іриною Олександрівною, м. Київ, вул. Саксаганського, 120. На нових документах стоїть підпис дружини бізнесмена, проте він є підробним, оскільки вона ніяких документів не підписувала.

Юрій Супрунюк покладає відповідальність за скоєне на директора компаній “Укртехнофос” Володимира Рудого. Крім того власник зауважує, що конфлікт із директором триває вже кілька місяців, впродовж яких останнього намагались звільнити за згодою сторін.

На своїй сторнці у facebook Юрій Супрунюк цю ситуацію коментує так:

“Вчора став зрозумілим його задум – під диктовку власників одного з комерційних банків ця “надлюдина” пішла на знищення всього того, що моя сім‘я створювала, будувала, розвивала все свідоме життя, були плани у дітей та внуків.”

Підприємець також зазначає, що не відкидає можливості того, що нові власники застосують силу для захоплення підприємств. Тому окрім того, що він звернувся з заявами до усіх відповідних органів закликає небайдужих підтримати його у цій ситуації.