Два роки фонду “Жнива Перемоги”: на шляху до продовольчої безпеки України

2022 рік став для України не лише роком героїчного спротиву російському вторгненню, але й роком випробувань для агросектору. З перших днів повномасштабної війни окупанти ставили за мету його знищення, обстрілюючи та спалюючи ферми, викрадаючи техніку. Метою росії було створення продовольчої кризи, яку вони могли б використовувати для політичного тиску.

Проте завдяки стійкості та відвазі українських аграріїв, від малих фермерів до великих компаній, їм не вдалося цього досягти. З перших днів війни на допомогу аграріям прийшов Міжнародний благодійний фонд “Жнива Перемоги”, заснований 9 травня 2022 року.

Сьогодні фонд “Жнива Перемоги” святкує 2 роки з дня заснування. Про це повідомляє народний депутат Дмитро Соломчук у своєму телеграм-каналі.

За два роки фонд провів значну роботу, спрямовану на підтримку агросектору України.

Читайте також: Квіти в День Матері: як вибрати букет для найріднішої

“За два роки роботи ми наростили потужності, розширили можливості, допомогли фермерам обробити тисячі гектарів землі. Лише на весняну посівну цього року ми прийняли близько 1500 звернень від аграріїв зі всієї України!

Зараз робота кипить, в полях працює техніка, фермери сіють, а ми готуємось до запуску нових програм, адже жнива не за горами”, – йдеться у повідомленні фонду “Жнива Перемоги” у Фейсбуці.

Важливу роль у діяльності фонду відіграє його засновник, американський меценат Говард Баффетт. Завдяки його щедрій підтримці фонд “Жнива Перемоги” зумів надати українським аграріям значну допомогу. Зокрема, завдяки фонду тисячі фермерів отримали трактори, сівалки, комбайни та іншу техніку, необхідну для проведення посівної та збиральної кампаній.

Тільки за минулий рік кількість оброблених земель технікою фонду зросла у 5,28 раза за минулий рік. Так, у 2022 році було оброблено 25 540 га, а у 2023 році оброблено 134 982 га.

Діяльність фонду “Жнива Перемоги” стала важливим фактором, який сприяв стійкості українського агросектору та забезпечення продовольчої безпеки країни. Завдяки спільним зусиллям аграріїв, фонду та інших небайдужих людей Україна змогла не лише зберегти свій агропотенціал, але й продовжувати постачати продовольство на світовий ринок.

Читайте також: Квіти в День Матері: як вибрати букет для найріднішої

Зокрема, українські фермери розповідають, що завдяки техніці, наданій фондом “Жнива Перемоги” вони зуміли відновити роботу своїх фермерських господарств.

“Жнива Перемоги” – це не лише фонд, це символ стійкості та єднання українського народу. Фонд довів, що навіть у найскладніші часи завдяки спільним зусиллям можна творити добро та здобувати перемогу. Його засновники вірять, що завдяки спільним зусиллям Україна обов’язково переможе у цій війні, а “Жнива Перемоги” стануть символом не лише стійкості нашого агросектору, але й мирного та процвітаючого майбутнього нашої країни.