Санкції рублем: чому насправді Росію повернули в ПАРЄ

Вчора Парламентська Асамблея Ради Європи вирішила повернути Росію без жодних обмежень і умов. Про це розповідає “Інвестор-ЮА”.

На жаль, причиною такого рішення стала не зміна вектору поведінки Росії, чи турбота про демократію з боку європейських партнерів. Причина достатньо проста — фінансування ПАРЄ з боку Росії. А точніше — його припинення.

В квітні 2014 року Росія була позбавлена ​​права голосу в ПАРЄ. Причиною цього стала анексія Криму і початок військової агресії на Донбасі.

Російські бомбардувальники перетнули кордон сусідньої держави

В 2017 році Росія припинила сплачувати внески до бюджету ПАРЄ. Сумарно, за кожен рік, Рада Європи недоотримувала понад 30 млн євро. 

Внаслідок цього в організації з’явилися фінансові проблеми. Одразу після цього в Асамблеї почали піднімати питання про можливість повернення Росії до складу організації.

Розвідка розповіла, скільки російських військових зараз знаходиться в Криму

За повернення Росії проголосували 118 делегатів, 62 висловилися проти і 10 утрималися. Резолюцію підтримали делегації з Азербайджану, Франції, Іспанії, Італії, Норвегії, Австрії, Словаччини, Португалії, Сербії і Туреччини.

Одноголосно проти проголосувала делегація України і Грузії, а також, більшість делегатів від Польщі, Литви, Латвії, Естонії, Великобританії та Швеції.

Читайте також: Вчені винайшли міцніший і дешевший аналог будівельного бетону (фото)

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *