В Україні збираються звільнити від податків на зарплату молодь до 27 років

На сайті Верховної Ради опубліковано законопроект, за яким пропонують звільнити від податків на зарплату усіх молодих людей, віком до 27 років.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Також, пропонується встановити нульову податкову ставку на доходи фізосіб для працівників цього віку.

У пояснювальній записці до законопроекту пояснюють, що схожий підхід уже був застосований у світовій практиці і мав позитивний результат для економіки цих держав.

Українець створює власну імперію електрозаправок

Наприклад, у Польщі задля вирішення проблеми з виїздом поляків на роботу до більш успішних країн було скасовано податок на доходи фізичних осіб для працівників, яким не виповнилося 26 років. Міжнародні експерти позитивно оцінили такий крок польської влади.

У Польщі були встановлені граничні розміри доходу, до якого застосовується відповідна пільга. Водночас, в українських реаліях встановлення граничного розміру доходу для отримання податкових пільг призведе лише до залишення в тіні справжніх розмірів доходу населення”, – заявляють автори законопроекту.

Його прийняття створить сприятливі умови для роботодавців у розрізі прийняття на роботу студентів та молодих спеціалістів, стимулюватиме українців залишатися працювати в Україні та призведе до детінізації ринку зайнятості і доходів населення.

Читайте також: На Рівненщині побудують завод за 200 млн євро

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *