Вчені знайшли місце, де зараз проживають десятки невідомих науці видів тварин

Нещодавно поблизу руїн поселення La Ciudad Blanca в Гондурасі вчені виявили унікальну екосистему з величезною кількістю рідкісних видів тварин. Окрім тих, які знаходяться на межі зникнення, було відкрито і нові, раніше не відомі науці риби, рептилії та ссавці. Про це розповідає “Інвестор-ЮА”.

Археологи вважають, що це поселення може бути не цілісним містом, а свого роду ланцюжком споруд і культурних артефактів, розкиданих малодослідженими тропічними лісами.

Компанія Xiaomi жорстко поглузувала над телефонами Apple (відео)

Те, що ми виявили, — це надзвичайно високе біорізноманіття в контексті Центральної Америки, включаючи багато рідкісних і таких, що перебувають під загрозою зникнення видів, а також нові види. Все це вказує на те, що цей район є недоторканою дикою природою, яку необхідно зберегти, щоб зберегти цілісність екологічних коридорів в Центральній Америці“, — каже біолог Тронд Ларсен з організації Conservation International, який проводив дослідження. 

Ларсен, відвідав цей район з іншими дослідниками в 2017 році, і вилетів у віддалене місто Ягуар на вертольоті і в супроводі солдатів на випадок зустрічі з наркоторговцями. Біологи з небезпечними злочинцями не зіткнулися, зате виявили в цьому регіоні більше 180 видів рослин, майже 250 видів комах, 198 видів птахів, плюс десятки різних видів риб, рептилій і ссавців. 

Як бачили 2017 рік художники СРСР середини минулого століття (фоторепортаж)

Багато з цих тварин є рідкісними або перебувають під загрозою зникнення, а деякі являють собою нові відкриття в Гондурасі — або дивовижні повторні відкриття істот, які довгий час вважалися вимерлими. 

Наприклад, блідоголового кажана, якого вчені відшукали в джунглях Гондурасу, ніхто не бачив ось вже сімдесят п’ять років. Та ж історія з жуком Odonto Chila nicaraguense, який вважався повністю зниклим багато років тому.

Читайте також: ЗМІ створили карту світу, на якій кожна країна в чомусь лідирує

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *