ГПУ оголосила підозри найближчому оточенню Порошенка

Нещодавно Генеральна прокуратура завершила розслідування проти Сергія Курченка. За його результатами підозри у відмиванні грошей “сім’ї” Януковича оголошені його співучасникам: екс-главі АП Ложкіну, колишній голові Нацбанку Гонтаревій, чинному заступнику голови Адміністрації президента Філатову та іншим. Про це повідомляє “Інвестор-ЮА”.

Загалом підозри було висунуто 98 особам, в тому числі 12 посадовцям центральних органів виконавчої влади, а також Нацбанку і шести керівникам обласних держадміністрацій.

Прокуратура винесла підозру екс-міністру екології Миколі Злочевському “за фактом сприяння злочинній організації та легалізації (відмивання) коштів на суму 36 млн доларів США” при здійсненні операцій купівлі-продажу Херсонської нафтоперевалки, а також при здійсненні фінансових операцій з використанням компаній Burisma Holdings Limited.

За появу у громадському місці з невакцинованою дитиною можна отримати штраф

ГПУ сьогодні оголосила підозри у сприянні незаконному відмиванні та легалізації активів та коштів Курченка на мільярди гривень екс-главі АП Борису Ложкіну і колишній главі Національного банку України Валерії Гонтаревій, а також заступнику глави Адміністрації президента України Олексію Філатову.

Із тих осіб, яким повідомлено про підозру, стосовно 42 осіб кримінальні провадження скеровані до суду для розгляду по суті. За наслідками судових розглядів на теперішній час ухвалено 27 обвинувальних вироків, 4 особи ухвалами суду звільнені від відповідальності у зв’язку із закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності. Щодо 15 осіб тривають судові розгляди. Загальна вартість арештованого майна складає понад 5 млрд. грн., загальна сума відшкодованих збитків складає понад 1,5 млрд. дол. США” — прокоментував ситуацію Генпрокурор України Юрій Луценко на своїй сторінці у Фейсбук.

Читайте також: Від чверті мільярда, до тринадцяти тисяч: стало відомо скільки кандидати в Президенти витратили на рекламу
Вибори Президента: в кого вірять букмекери? (коефіцієнти)
Священик підкорює мережу сатиричною піснею про стан українських доріг (ВІДЕО)

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *