“Комарі, кліщі та мухи?”: які комахи можуть переносити COVID-19

Ентомолог розповів, чи можуть комарі, мухи і кліщі стати переносниками коронавірусу.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Коментар: Скоріше за все, передача вірусу від комах людині буде неможливою“, – повідомляє ентомолог, керівник лабораторії Россільгоспнагляду Костянтин Китаєв.

Деталі: Кровоссальні комахи, такі як комарі і кліщі, які стали активними з настанням літнього тепла, не зможуть брати участь у передачі збудника нової коронавірусної інфекції. 

Це навряд відбудеться навіть у тому випадку, якщо коронавірус мутує і почне вражати самих комах, подібно до деяких вірусних інфекцій, які здатні передаватися людині від комарів та іксодових кліщів.

Зауважимо, що ті хвороби, які комар або кліщ передає людині, вражають саму комаху. На коронавірус, на відміну від лихоманки Західного Нілу, малярії, кліщового енцефаліту, комахи не хворіють. Це вірус, що вражає переважно теплокровних тварин.

Нагадаємо, що кров людини комарі і кліщі використовують для своєї життєдіяльності і розмноження. При укусі кров потрапляє прямо в травний тракт комахи, де перетравлюється. Навіть якщо в крові будуть частинки коронавірусу, їх чекає те ж саме. При цьому вірус в будь-якому випадку не встигне потрапити в залози, що відповідають за виділення секретів, які комахи використовують при укусі. А саме через ці секрети відбувається зараження людини хворобами, що передаються комарами і кліщами.

Джерело: сайт Час-Дій

Читайте також: У дітей проявляється нова хвороба пов’язана з COVID-19

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *