“Tesla по-українськи”: полтавець створив копію відомого електрокара (відео)

Житель Полтави Ілля Крамер півтора року працював над власною версією американського електрокара. Він перетворив старий мікроавтобус в копію електричного пікапа Tesla.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Деталі: Чоловік повністю розібрав автобус, створив проєкт нового авто, придбав необхідні метал і скло, затонував його та прикрасив. Проте, хоча машина зовні схожа на оригінал, однак їздить вона не на електричному заряді, а на дизельному пальному.

Коментар: “Ідея виникла, коли усі ми побачили в Інтернеті, як Ілон Маск створив таке диво. Я дізнався, що у 2021-2022 роках вона вийде у виробництво. Тобто, її найближчим часом не придбаєш. Це по-перше. А по-друге, у мінімальній комплектації коштує 40 тисяч доларів, а в максимальній – 80 тисяч доларів”, − розповів автор копії електричного пікапа Ілля Крамер.

https://www.facebook.com/suspilne.news/videos/1405603572965110/?v=1405603572965110

Власне ж авто, зовні схоже на американський пікап, обійшлося Іллі в 8 тисяч доларів. Хлопець працював над ним з грудня 2019-го. 

Основою автівки став тридцятирічний мікроавтобус.

Коментар: “Заганяється мікроавтобус до гаража, повністю розбирається салон, витискається скло, повністю зрізається кузов. Тобто лишається одна платформа. І ми почали розробку з металопрофілю. Усе це за кресленнями наварювати, створювати макет”, – зазначив Ілля.

Довжина автомобіля становить майже шість метрів, а висота – майже два. За словами автора, розміри відповідають оригіналу американського електрокара.

Коментар: “Кузов повністю зроблено з листового металу та металопрофілю – фендери, двері. Усе скло з полікарбонату, тобто це оргскло. Але, на жаль, лобове скло «повело» від сонця, злізло тонування, тому довелося робити звичайне скло”, – додає винахідник.

Ілля також розповів, що двері в автівці автоматичні й виглядає вона майже як оригінальна.

Коментар: “Є тут невеликий електропакет і усі двері відчиняються з пульта. Ось так от. І так само інша сторона. По оптиці. Є й ближнє світло, є й дальнє. Це звичайні LED-стрічки. Не знаю, як вони світять, бо вночі ще не їздив, але вигляд – злий. Так само є стрічка згори. Вона більше декоративна. Теж, як в оригіналі”.

Всередині ж автомобіль не схожий на американський пікап.

Коментар: “Під капотом залишився стандартний двигун 2,5 літри. Турбований, дизельний. Динамік не надзвичайний, але трохи їде. Кондиціонера немає. Скло не відчиняється. Зрозуміло, що це купа заліза, ще й скло під кутом. Воно спрацьовує, як збільшувальна лупа. Тому всередині, наче в бані. Руль та педаль довелося переносити, тому що в мікроавтобусі була висока посадка. Якби ми лишили усе, як є, то руль був вище, ніж скло”, – додав полтавець.

Над автівкою Ілля ще буде працювати. Пізніше ж зареєструє автомобіль та їздитиме Полтавою.

Джерело: сайт Суспільне

Читайте також: В Закарпатському селі знайшли раритетне авто за 250 тисяч доларів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *