Нарешті: ФБР спіймала кіберзлочинця у Києві

Злочинець вчинив масу правопорушень у сфері незаконного доступу до банківських рахунків. Вкрав мільйони доларів у громадян США.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Суд застосував екстрадиційний арешт строком на 2 місяці стосовно громадянина Литовської Республіки, який перебував у міжнародному розшуку та був затриманий в Києві. Як повідомила сьогодні прес-служба прокуратури міста Києва, відповідне рішення суд вчора ухвалив Шевченківський районний суд Києва.

Прем’єр-міністр Гончарук визнав, що Гугл кращий за карти Держгеокадастр

“Розслідування щодо злочинної діяльності 32-річного іноземця почалося ще у 2010 році співробітниками Федерального бюро розслідування та Служби розслідування фінансових злочинів США. Чоловік був оголошений у розшук для притягнення до кримінальної відповідальності за вчинення ряду кримінальних правопорушень у сфері незаконного доступу до банківських рахунків”, – йдеться в повідомленні.

Підписано меморандум: українським атовцям роздадуть землі

Серед іншого, його підозрюють у викраденні 6 мільйонів доларів США з рахунків американських фінансових установ, заволодінні персональними даними та легалізації доходів одержаних злочинним шляхом. Затримання іноземця відбулося в одному зі столичних готелів, де він тимчасово проживав. Усвідомлюючи неможливість уникнення екстрадиції до Сполучених Штатів Америки, іноземець дав згоду на спрощений порядок його видачі. Прокуратура міста Києва розпочала стосовно нього екстрадиційну перевірку. 

Читайте також: Нацбанк пояснив, чому зараз так “лихоманить” долар

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *