Окуповані території “підтоплюють” українську економіку

Уже не перший рік в українському інфопросторі звучать тривожні голоси через затоплення шахт на окупованих територіях. Шахти, що залишились без належної технічної підримки поступово занепадають та заповнюються водою. Це грозить для України економічними та екологічними проблемами, повідомляє “Інвестор”.

Те, що з шахтами почнуться проблеми було зрозуміло всім, оскільки лише налагоджена системна робота забезпечувала їхню стабільну роботу. Функціонування більшості шахт можливе лише за рахунок контролю грунтових вод та постійному відкачуванню їх. На окупованій території будь-яка технічна підтримка шахт практично припинилась і це викликало одразу наслідки.

Пластик залишається в минулому: ЄС планує повністю перейти до екологічних матеріалів

Перша інформація про затоплення українських шахт через невідведення вод із шахт на окупованій території, почала надходити ще наприкінці 2016 року. Вже в 2017 році для боротьби із підтопленням уряд виділив 86,963 млн грн, проте з цієї суми було використано лише 9,954 млн грн через тривалий термін виготовлення обладнання.

Український літак без України: Росія хоче самостійно випускати «Руслан»

Цьогоріч  уряд прийняв рішення виділити Міністерству енергетики та вугільної промисловості України 131,188 млн. грн. для запобігання надзвичайним ситуаціям у зв’язку із затопленням шахт Першотравнево-Стаханівського району.

Як повідомляє заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука:

“Процес затоплення шахт починається на окупованій території і поступово досягає шахт, розташованих на контрольованій урядом території. Зверніть увагу: обсяг шахтних вод, що надходять в шахту “Золоте”(контрольована територія) становить 940 тонн на годину”.

За рахунок виділених коштів планується встановити близько 6 спеціалізованих насосів, якіб здійснювали водовідведення. Оскільки внаслідок затоплення шахт під загрозою підтоплення опиняються населені пункти Кіровськ, Первомайськ, Золоте, Гірське, Карбоніт в яких проживає понад 80 тис. населення.

Крім того екологи побоюються, що затоплення шахт призведе до потрапляння до грунтових вод, а відпо

Цифрові фінанси: українці почали частіше вести розрахунки через смартфонвідно і до річкової ситеми низки шкідливих речовин. Особливу ж небезпеку несе затоплення шахти “Юнком” в якій у 1979 році було проведено ядерний вибух. 

 Таким чином, затоплення шахт на окупованій території несе величезну шкоду для української економіки, оскільки перешкоджає нормальному функціонуванню українських шахт, та вимагає додаткових витрат з бюджету для відведення води. Проте, набагато, страшенішими можуть бути екологічні наслідки, коли значна територія грунтів та вод буде отруєна радіоактивними та іншими небезпечними речовинами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *