Перше в Україні підприємство дентальних імплантантів запрацювало у Дніпрі

У Дніпрі відкрилось перше високотехнологічне виробництво дентальних імплантів в Україні. Продукція підприємства відповідає всім світовим стандартам, проте коштуватиме приблизно вдвічі дешевше імпортної, повідомляє “Інвестор”.

На сьогоднішній день у світі все більшою популярністю користується дентальна імплантація. Зараз вона є одним з найпопулярніших методів протезування. Сам процес являє собою хірургічну методику, у ході якої в щелепних кістах імплантуються спеціальні конструкції, які забезпечують заміну відсутнього коріння зубів і стають основою для майбутніх зубних протезів.  Власне, ці конструкції буде виробляти  нове підприємство.

Планується, що вироби виготовлятимуть з титану. Вже випущена пробна партія продукції, яка проходить доклінічні випробування в європейських і українських лабораторіях. Потужність підприємства поки, що не оголошується.

Зазначимо, що  інвестором заводу стала компанія ABM Technology LLC. Її резидент в Україні – ТОВ “Ей Бі Ем Технолоджи”, зареєстроване в Дніпрі в 2016 році. 

Підприємство є високотехнологічним і при виробництві імплантів використовують тільки найкращі методики. На заводі немає жодного механізму, який був випущений раніше 2011 року. Це обладнання японських, німецьких і швейцарських компаній. Всього у світі подібних заводів дентальних імплантатів близько 60.

Вартість продукту, який буде випущений даним виробництвом, буде у два рази дешевший у порівнянні з закордонними аналогами, оскільки будуть відсутні  націнки –  митний податок, дорога та логістика.

“У нас в Україні ніхто інший не виготовляє аналогів якісних імплантів, тому створення дніпровського виробництва є дуже важливим. Як імлантолог, можу стверджувати, що продукт відповідає якості. Проте при виборі імплантата перше, на що звертає увагу клієнт, – ціна. А продукт цього виробництва буде мати набагато приємнішу ціну, ніж закордонні аналоги”,

– розповів практикуючий імплантолог Денис Бачинський.

Зараз найвідоміші виробники імплантатів на українському ринку – Nobel Biocare (Нобель Біокар), Astra Tech (Астра Тих), Alfa Bio (Альфа Біо імплант), MIS (МІС), Bicon (Байкон) і BioHorizons (БіоГорізонс). А середня ціна на імплантант 3000-3500 гривень, залежно від цінової політики клініки і ступеня професіоналізму лікаря.

Нове підприємство в зв’язку із своєю специфікою стане перспективним як для регіону так і для України. Експерти передбачають, що при сприятливих умовах воно також зможе вийти і на зовнішній ринок. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *