Північний потік – 2 не пройде – Конгрес США та Європарламент проти

Північний потік – 2 вже давно піддають критиці через те, що вважають суто політичним проектом – узалежнення європейських країн та тиску на Україну. Після агресії в Азовському морі плата представників Конгресу США  схвалила резолюцію, в якій висловила протест проти будівництва російського газогону їх також підтримав Європарламент, повідомляє “Інвестор”.

Україна від самого початку проекту  будівництва “Північного потоку-2”, виступає проти його реалізації, оскільки непокоїться через можливу втрату статусу транзитера газу.  Однак значної і консолідованої підтримки від світового співтовариства у цьому питанні не було.

Місяць величезної щедрості: у листопаді Україна зробила рекордні відшкодування ПДВ для бізнесу

Неефективна держава: через провали в управлінні Україна недоотримала 70 мільярдів доларів (інфографіка)

США, Польща і країни Балтії,  критикували цей проект і застерігають ЄС від залежності від російського газу. В свою чергу Німеччина, є його активним лоббістом та  неодноразово запевняла, що проект має суто економічний характер.

Проте, схоже тепер ми отримали більше союзників. Палата представників Конгресу США схвалила резолюцію, в якій висловила протест проти будівництва російського газогону “Північний потік-2″, а також закликала до запровадження санкцій проти нього. В цьому документі відзначається, що будівництво трубопроводу – це”різкий крок назад в питаннях європейської енергетичної безпеки та інтересів Сполучених Штатів”.

Місяць буде наш: компанія з України працюватиме у місячній місії NASA

Корупційна економіка: щорічно в світі втрачаються трильйони доларів через хабарництво

Також, СШа закликали європейські уряди відмовитися від цього проекту, а президента США Дональда Трампа “використовувати всі наявні засоби для підтримки європейської енергетичної безпеки”. В резолюції наголошують, що 

“Геополітична зацікавленість Росії в “Північному потоці-2″ зводиться не до підвищення європейської енергетичної безпеки, але, скоріше, до спроби вбити клин між країнами в Європі і серйозно зменшити роль існуючої української системи транзиту газу”.

Також члени Палати представників висловилися за те, що потрібно запроваджувати усі можливі санкції та підтримали відповідний докумет президента країни Дональда Трампа. Однак варто зазначити, що резолюція не має зобов’язального характеру, а виконує рекомендаційну роль.

Свою підтримку американським колегам висловили члени Європарламенту які також висловилися із критикою будівництва. Тепер же залишилось питання у тому – чи ця критика перейде у практичне русло, чи все закінчиться “стурбованістю світової спільноти”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *