Сірий ринок: в Україну айфони поставляли під виглядом посилок

Сірий імпорт особливо на ринку смартфонів це золота жила для корупціонерів та не чесних підприємців. Схема у всіх досить проста – доставляти товари з-за кордону в обхід митниці, а згодом продавати. Один з таких каналів поставки викрили українські прикордонники. Поштовий оператор з Німеччини під виглядом посилок намагався ввезти в Україну понад 3 тисячі дорогих смартфонів, повідомляє “Інвестор”.

Зміна трендів у світі сучасних гаджетів призводить до шаленого попиту на новинки і великих грошей, що крутяться у цій сфері. Бажання наживи приманює сюди корупціонерів та нечесних бізнесменів. Саме так і формується так званий сірий ринок. 

Як захиститись від інспекторів: поради підприємцям

«Золота фарба»: українські митники виявили цінну контрабанду (фото)

Одну з таких схем нещодавно викрили на Волинській митниці.  При чому за повідомленням прикордонників до неї причетні силовики різних відомств, зокрема СБУ.

На пункті пропуску  “Ягодин” після попереднього огляду пропустили на територію України мікроавтобус, котрий згідно з документами поштової компанії “Преміум-пакет” не мав комерційного вантажу, а звичайні поштові посилки.  Відповідно перевірку будуть здійснювати вже в Києві.

Пенсіонери можуть стати заручниками конфлікту Укрпошти проти держави

Однак, через повідомлення польських колег автомобіль затримали прикордонники. Згідно з даними джерел у Польщі, насправді автомобіль містить комерційний вантаж, тому його потрібно оглянути. Інакше поки машина проїде всю Україну до Київської митниці, вантаж в ній може суттєво “полегшати”. Так, що податки в Києві не буде з чого платити.

Проте, як повідомляють прикордонники, після зупинки автомобіля до них послідували дзвінки з погрозами від різних представників влади і навіть від СБУ. Майже через тиждень після затримки автомобіля прикордонники провели його огляд. В ході обстеження виявили, що під виглядом посилок мікроавтобус виявився завантажений партією з 3468 мобільних телефонів.

Без тепла: люди стали заручниками розбірок старих та нових власників двох ТЕЦ

Саме так була викрита схема за якою телефони в’їжджають під виглядом поштових посилок поштової компанії “Преміум-пакет”, проїжджають кордон без огляду, а в дорозі на Київ телефони “зникають”. Ця справа вже пішла на контроль до прем’єр-міністра Гройсмана.

Журналісти із видання  “Цензор.НЕТ” вдалося дізнатися, що лише за серпень цього року компанія  “Преміум-пакет” ввезла 120 машин з поштовими посилками. Залишається гадати скільки машини містили контрабанду.

Проте, поки, що якихось активних дій у цій справі не здійснюється.

Сама ж компанія “Преміум-пакет” вийшла на український ринок минулого року і одразу ж стала головним конкурентом Укрпошти, а її власник взагалі є громадянином Німеччини. Цей випадок показує, що до схеми причетні посадові особи з обох боків кордону, однак найбільше збитків від цього отримала Україна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *