Сьогодні НБУ знизив облікову ставку до найнижчого рівня в історії України

Правління Національного банку ухвалило рішення знизити облікову ставку з 8% до 6% річних із 12 червня 2020 року. 

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Коментар: Відсьогодні облікова ставка НБУ найнижча за всю українську історію, і становить 6%. Зараз це необхідна міра для виходу нашої економіки з кризи. До слова, за часів “армії, мови, віри” така ставка становила в середньому 18%, і навіть сягала 22%“, – коментує нардеп від Рівненщини Дмитро Соломчук.

Деталі: Національний банк України ухвалив рішення знизити облікову ставку до 6% річних із 12 червня 2020 року. Це найнижчий рівень облікової ставки за історію незалежної України.

Зазначимо, що зміна облікової ставки є важливим сигналом для визначення банками процентних ставок за вкладами і позиками.

Вона впливає на вартість кредитів, що надаються Нацбанком комерційним банкам. Чим вона вища, тим дорожче обходяться банкам позики рефінансування, тим дорожче вони пропонують власні кредити, тим менше позичальників оформляють позики.

Зауважимо, що при зменшенні інфляції та поліпшенні макроекономічної ситуації облікова ставка зазвичай знижується і це спричиняє поступове здешевлення депозитів та кредитів.

Джерело: сайт Час-Дій

Читайте також: Гривня знову зміцнилася до долара: актуальний курс валют

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *