“Списки вже сформовані”: стало відомо кому спершу видадуть російські паспорти

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука розповів, що Росія буде роздавати громадянство жителям окупованих територій Донецької та Луганської областей у три етапи. А в Росії вже склали списки на отримання їхніх паспортів. Про це повідомляє “Інвестор-ЮА”.

За словами Туки, процес паспортизації вже розпочато, а списки отримувачів були складені близько трьох місяців тому.

За його даними, в першій хвилі претендентів на громадянство РФ повинні бути бойовики, які входять до складу першого і другого армійських корпусів “Л/ДНР”. У другій хвилі паспорта Росії дадуть місцевим чиновникам-колаборантам, а вже наостанок — іншим бажаючим.

Стало відомо чому сьогодні вночі Україна зупинила транзит російської нафти

Треба розуміти, в чому полягає підлість цього кроку. Росія внесла зміни у власне законодавство. Вона діє виключно в рамках свого суверенітету, начебто не порушує жодних міжнародних угод і домовленостей. Те, що це не відповідає духу Мінських домовленостей — це політична оцінка, а з юридичної точки зору дуже важко притягнути до конкретної відповідальності”, — зазначив заступник міністра.

Тука розповів, що Росія хоче отримати додаткову можливість відкрито використовувати свої збройні сили на Донбасі для нібито “захисту громадян РФ”.

Дії України я бачу виключно на політичному рівні, чим вже займається українська влада. Заяви президента, міністра закордонних справ, скликання Ради безпеки ООН — фактично це єдиний механізм. Я хочу вірити в те, що такі дії Кремля будуть тригером, спусковим гачком, який запустить черговий виток санкцій проти РФ”, — підсумував Тука.

Читайте також: Прощавай, “Укроборонпром”: стали відомі причини ліквідації скандального концерну
Стали відомі штрафи за порушення мовного закону
ДПСУ: Російські кораблі демонстративно підходять до берегів України

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *