Стало відомо чому сьогодні вночі Україна зупинила транзит російської нафти

Нещодавно АТ “Укртранснафта” зупинило транзит нафти магістральним нафтопроводом “Мозир-Броди” (МН “Дружба”). Про це повідомляє “Інвестор-ЮА” з посиланням на прес-службу “Укртранснафти”.  

Таке рішення компанія, зокрема, прийняла керуючись угодою про надання послуг з транспортування нафти територією України. Відповідно до умов цього договору, Укртранснафта має право зупинити прийом російської нафти, якщо сировина не відповідає якісним показникам. Усі матеріальні збитки покладаються на сторону, яка не дотрималася викона ння своїх обов’язків”, — заявили в установі.

Також у компанії додали, що оператор нафтотранспортної системи Укртранснафта змушений вдатися до таких дій у зв’язку із відмовою прийому неякісної російської нафти на приймально-здавальній дільниці “Будковце” (Словаччина) та через відсутність вільних резервуарів на приймально-здавальній дільниці нафти “Фенешлітке“ (Угорщина)”.

Нагадаємо, що нещодавно в “Укртранснафті” повідомили, що Білорусь частково відновила постачання нафти до України. Компанія зазначає, що ВАТ “Гомельтранснефть Дружба” (Білорусь) у п’ятницю, 26 квітня, скликає у Мінську екстрені переговори керівників нафтотранспортних компаній у зв’язку із припиненням транспортування нафти на ділянці “Мозир-Адамово” та загрозою повної зупинки системи магістральних нафтопроводів “Дружба”.

Читайте також: Стали відомі штрафи за порушення мовного закону
ДПСУ: Російські кораблі демонстративно підходять до берегів України
Гройсман розповів за яких умов буде співпрацювати з Зеленським

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *