Стали відомі штрафи за порушення мовного закону

Сьогодні Верховна Рада України ввела штрафи за порушення закону “Про забезпечення функціонування української мови як державної”. Детально про це читайте на сайті “Інвестор-ЮА”.

Відтепер за порушення цього закону під час засідань, заходів, зустрічей і робочого спілкування, в актах, діловодстві та документообігу в органах державної влади, органах влади Автономної Республіки Крим і органах місцевого самоврядування, на державних і комунальних підприємствах, в установах та організаціях, інших суб’єктах господарювання державної і комунальної форми власності, у судочинстві та діловодстві у судах України, у Збройних силах України та інших військових формуваннях, в органах правопорядку, розвідувальних органах, державних органах спеціального призначення з правоохоронними функціями, на державному кордоні України, у процесі виборів та референдумів, у міжнародних договорах України тягнуть за собою накладення штрафу — від двохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Cтало відомо що вирішили Порошенко та депутати БПП на закритій зустрічі

Порушення вимог закону щодо застосування державної мови у сфері освіти, науки, культури, книговидання, у користувацьких інтерфейсах комп’ютерних програм та веб-сайтів, у сфері інформації для загального ознайомлення, публічних заходів, технічної і проектної документації, реклами, охорони здоров’я, спорту, телекомунікацій та поштового зв’язку, транспорту тягнуть за собою накладення штрафу — від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Порушення вимог закону щодо застосування державної мови друкованими засобами масової інформації тягнуть за собою накладення штрафу — від чотирьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Інші порушення закону щодо порядку застосування державної мови тягнуть за собою накладення штрафу — від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. А за повторне порушення закону передбачені ще вищі штрафи.

Однак, голова Комітету ВР з питань культури і духовності Микола Княжицький на пленарному засіданні повідомив, що введення цих норм відтерміновується на три роки.

Читайте також: 278 “ЗА”: закон про українську мову ухвалили остаточно
Стало відомо нащо Росія видає свої паспорти в ОРДЛО
ДПСУ: Російські кораблі демонстративно підходять до берегів України

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *