Стало відомо нащо Росія видає свої паспорти в ОРДЛО

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що рішення РФ щодо видачі російських паспортів жителям окупованого Донбасу покликане створити нові можливості для російського втручання. Детальніше про це пише “Інвестор-ЮА”.

У Міністерстві закордонних справ заявили, що Росія зараз розпочала “паспортний” етап окупації Донбасу.

Рішення РФ щодо видачі паспортів на окупованих українських територіях — це продовження агресії і втручання у наші внутрішні справи. Це новий “паспортний” етап окупації Донбасу. Закликаю українських громадян на окупованих Росією територіях не приймати російські паспорти. Росія позбавила вас сьогодення, а тепер зазіхає на ваше майбутнє” — заявив Клімкін у Твіттері.

За його словами, рішення ухвалено саме зараз, тому що Путін планує “взяти на понт”, підвищити ставки у питанні Донбасу для нового президента.

Гройсман розповів за яких умов буде співпрацювати з Зеленським

Є дві речі, які потрібно розуміти: ми насправді знали, що готується інфраструктура для видачі паспортів, і такі плани готуються вже доволі давно. Логіка дуже проста – видати паспорти і створити на перспективу можливість для російського втручання. І військового втручання, й іншого втручання. Тобто логіка дуже зрозуміла, захист російськомовних і так далі“, — пояснив міністр.

Через цей “паспортний” скандал між Україною і Росією, сьогодні відбудеться екстрена зустріч членів Ради Безпеки ООН.

Термінове засідання Ради Безпеки ООН у зв’язку з рішенням Кремля про видачу російських паспортів на Донбасі відбудеться — 25 квітня — о 22:00 год. За київським часом (15:00 год. за НЙ). Засідання скликається на вимогу української сторони і буде проходити у відкритому форматі. Німеччина як голова Ради Безпеки та інші партнери України відгукнулися оперативно“, — заявив прес-секретар Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко.

Читайте також: ДПСУ: Російські кораблі демонстративно підходять до берегів України
Cтало відомо що вирішили Порошенко та депутати БПП на закритій зустрічі
Рейтинг найвпливовіших людей світу очолила маловідома американка. Трамп на другому місці.

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *