В МЗС різко прокоментували можливість подвійного громадянства з Росією

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що жодного подвійного громадянства з Російською Федерацією, як країною-агресоом, в України бути не може. Про це повідомляє “Інвестор-ЮА”.

Ми говоримо про подвійне громадянство з тими країнами, які є цивілізованими і виконують принципи міжнародного права, а не є його послідовними порушниками”, — наголосив Клімкін на спільному з міністром закордонних справ Литви Лінасом Лінкявічюсом брифінгу в Києві.

За словами очільника МЗС України, до нього надійшло багато запитань щодо рішення РФ спростити процедуру надання російських паспортів громадянам України, які проживаються на окупованій частині Донбасу.

Стало відомо чому сьогодні вночі Україна зупинила транзит російської нафти

Мені кажуть: пане Павле, Ви ж послідовно виступаєте за подвійне громадянство, а що буде у цьому випадку? І я хочу ще раз наголосити, чітко кажу, що ніякого подвійного громадянства з країною-агресором бути не може”, — заявив Клімкін.

От як підуть з Донбасу і підуть з Криму, тоді будуть інші дискусії, а поки що ми говоримо про подвійне громадянство з іншими країнами, але ніяк не з Росією“, — підсумував міністр.

Нагадаємо, що Міністр закордонних справ України Павло Клімкін раніше наголосив, що указ президента Росії про спрощену процедуру отримання російських паспортів жителями тимчасово окупованого Донбасу порушує міжнародне право. Він закликав жителів тимчасово окупованих територій не піддаватися на маніпуляції РФ і не отримувати російські паспорти.

Читайте також: Стали відомі штрафи за порушення мовного закону
Стало відомо нащо Росія видає свої паспорти в ОРДЛО
ДПСУ: Російські кораблі демонстративно підходять до берегів України

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *