США уклали контракти на $522 млн, щоб виробити артилерійські боєприпаси для України

Сполучені Штати уклали контракти із двома компаніями на виробництво артилерійських боєприпасів. Загальна сума контрактів — 522 мільйони доларів.

Про це йдеться в заяві армії США від 14 лютого, цитує Radio Liberty.

Замовлення отримали компанії Northrop Grumman Systems і Global Military Products. Очікується, що постачання нових боєприпасів розпочнеться в березні. Контракти фінансуються коштом Ініціативи підтримки безпеки України Пентагону.

Заява про нові контракти з’явилася на тлі інформації, що війна в Україні вичерпує запаси боєприпасів у союзників. Зокрема, НАТО проситиме держави-члени збільшити свої запаси, повідомляло Reuters.

А журналісти Financial Times повідомляли, що міністри оборони НАТО під час зустрічі у форматі «Рамштайн» (14-15 лютого) візьмуть зобов’язання надати Україні більше боєприпасів та засобів протиповітряної оборони. За даними джерел, саме про такі нагальні потреби Україна інформує союзників.


Видання New York Times у листопаді 2022 року писало, що влітку українські військові використовували 6000-7000 артилерійських снарядів щодня. Тоді як США виробляють лише 15 тисяч снарядів щомісяця. російські війська тоді використовували 40-50 тисяч снарядів за день.