“Точно гратимуть”: в УЄФА назвали умову для проведення матчу Україна – Росія

Президент Європейського футбольного союзу Александер Чеферін відповів на питання про те, чому УЄФА завжди розводить Україну та Росію під час жеребкувань.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Безпека для нас – це одна з найважливіших речей. Приймаючи рішення по будь-якому своєму турніру, ми завжди враховуємо, тримаємо в голові безпеку. Ми також розводимо по різних групах Сербію і Косово, Вірменію і Азербайджан, навіть Іспанія і Гібралтар не можуть потрапити в одну групу. Коли у нас виникають питання з безпеки, коли ми бачимо, що можуть виникнути проблеми, коли надходять відповідні пропозиції від національних федерацій, ми приймаємо превентивні заходи. Для нас безпека має принципове значення, ми не втягуюємо себе в політичні питання“, – зазначив президент УЄФА.

В Україні остаточно вирішили чи амністувати бойовиків

Також, Президент Європейського футбольного союзу заявив, що на даний момент проведення такого матчу не планується. Однак, якщо обидві збірні потраплять у півфінал, або фінал великого турніру, то їхній поєдинок обов’язково відбудеться. Втім, трапиться це на нейтральній території.

“Історія знала безліч різних ситуацій, але з ходом часу вони змінюються. І ця ситуація з Росією і Україною зміниться, я не бачу причин, чому цього не станеться. Футбол сповнений несподіванок, уявіть, якщо обидві команди вийдуть до півфіналу або фіналу Євро-2020. Тоді вони точно будуть грати між собою в Лондоні”, – сказав Чеферін.

Читайте також: “Юрій Дудь вступив у гонку за посаду Президента Росії” — ЗМІ

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *