Трамп хоче оголосити надзвичайний стан

Однією з передвиборчих обіцянок кандидата в Президенти США Дональда Трампа було будівництво стіни на кордоні з Мексикою. На відміну від українського аналогу, так званої “Стіни Яценюка”, президент Америки все-таки націлений реалізувати цей проект, повідомляє “Інвестор”.

Однак, проблема виникла на етапі укладання державного бюджету на 2019 рік, в якому республіканці на чолі з Трампом хочуть виділити майже 6 млрд доларів на будівництво. Демократи ж називають це марнотратством і  погоджуються виділити на будівництво тільки 1,5 млрд доларів.

Цей конфлікт став причиною так званого “шатдауну”, через що в США досі не прийнятий бюджет на 2019 рік і майже мільйон американських держслужбовців відправлені у примусові відпустки.

Вихід з цієї ситуації в адміністрації Трампа вбачають у введенні надзвичайного стану, за якого Президент отримає доступ до резервних фондів, які передбачені на випадок критичних ситуацій. Цими грошима Трамп і збирається профінансувати всі потреби проекту “Стіна”. В цьому випадку йому не доведеться йти на поступки демократам і він вийде одноосібним переможцем із конфлікту.

Рік по-новому: В Україні заплановано понад 30 тисяч перевірок бізнесу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *