У Польщі зібрали 7 мільйонів злотих на Байрактар для України

У Польщі станом на 7 липня зібрано вже 7 мільйонів злотих (понад 1,5 мільйона доларів) на Bayraktar для України, що становить 30% його вартості.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

На акцію “Купімо Україні Bayraktar”, що триває з 28 червня на краудфандинговій платформі Zrzutka.pl, гроші перевели вже понад 62 тис. осіб, передає кореспондент Укрінформу.

Загалом, організатор акції, відомий у Польщі громадський діяч, політолог і журналіст Славомір Сєраковський розраховує зібрати до кінця липня 22,5 млн злотих (понад $5 млн).

Читайте також: Понад 70% випущених російських ракет не досягають цілі – Генштаб ЗСУ

Відомі поляки – режисери, актори, журналісти, науковці, громадські діячі тощо – розміщують в соцмережах заклики долучатися до акції. Польські ЗМІ знімають про неї репортажі і заохочують поляків перераховувати кошти на купівлю Байрактара.

Як інформувало агентство, на краудфандинговій платформі Сєраковський раніше написав: якщо маленька Литва у дуже короткі строки зібрала кошти на Байрактар, то набагато більша Польща теж це повинна зробити. Утім, він зауважив: якщо коштів буде зібрано менше, то їх буде передано на фонд ЗСУ в Нацбанку України. Це саме буде зроблено, якщо коштів буде зібрано більше.