Україна є «частково вільною» країною, — дослідження Freedom House

Нещодавно було оприлюднено щорічний звіт міжнародної правозахисної організації Freedom House, яка займається підтримкою і дослідженням стану демократії, політичних свобод і дотримання основних прав людини в різних країнах світу, повідомляє “Інвестор”.

В 2019 році Україна залишається «частково вільною» країною, а окупований Російською Федерацією півострів Крим отримав статус «невільної» території. Дослідники відзначають в Криму репресії проти кримських татар, а також тих людей, які відстоюють свою приналежність до України.

Шалені гроші: стали відомі зарплати українських міністрів

Всього під час дослідження було проаналізовано понад дві сотні країн та територій. З них 87 отримали статус «вільних». Разом з Україною до списку «частково вільних» потрапили ще 64 держав і територій. Статус «невільних» отримало півсотні країн і вісім територій.

Що важливо, з 2005 по 2018 рік кількість «невільних» держав зросла на чверть, у той час як частка «вільних» впала майже на половину. Цю проблему автори пов’язують зі зростанням впливу таких недемократичних країн, як Китай. Окрім цього, у звіті зазначається, що глобальне зниження рівнів політичних та громадянських свобод у всьому світі спостерігається вже тринадцятий рік поспіль.

Читайте також: Українці витрачають на їжу майже половину своїх доходів (статистика)

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *