Україна направила до Лівану гуманітарну допомогу

Україна направила до Лівану близько п’яти тонн гуманітарної допомоги у зв’язку з вибухом, який стався 4 серпня в Бейруті.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Зазначається, що вантаж медикаментів та продуктів супроводжуватимуть нацгвардійці та рятувальники.

Коментар: “На запит посольства Лівану в Україні указом президента було прийнято рішення про надання гуманітарної допомоги. В понеділок Кабінет Міністрів України виділив кошти з резервного фонду на придбання лікарських засобів, товарів медичного призначення, борошна“, – сказав перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

Голова ДСНС Микола Чечоткін наголосив, що українські рятувальники були готові вирушити на допомогу у ліквідації наслідків завалу відразу, але ліванська сторона визначила, що для них необхідніші харчові продукти.

Коментар: “З резервного фонду держбюджету було виділено 8 мільйонів 450 тисяч гривень. Маса вантажу складає п’ять тонн“, – сказав Чечоткін.

Посол у Лівані Ігор Осташ зазначив, що на сьогоднішній день понад 4 тисячі українських сімей проживає у Лівані. Під час вибуху постраждали більше 20 родин, всі вони чекають допомоги та підтримки.

За даними МВС, що гуманітарний вантаж прибуде в Ліван близько 12 30. Його зустріне Міністерство оборони Лівану, яке вже і буде розподіляти продукти та медикаменти за потребами.

Джерело: сайт Час-Дій.

Читайте також: Пораненим військовим Сухопутних військ ЗСУ вирішили виплатити премії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *