Україна пройшла найбільший спад в економіці – експерт

Член Ради НБУ Віталій Шапран сподівається, що Україна пройшла найбільший спад в економіці у травні та першій половині червня. 

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Деталі: За словами члена Ради НБУ, є “обнадійлива статистика щодо вантажних перевезень, яка вказує на ймовірне поступове відновлення економіки”.

Водночас Шапран зауважує, що хоча згортання економіки відбулось за пару місяців, проте її відновлення традиційно буде тривати довго.

Коментар: “Без наслідків для світової економіки не пройдуть і численні програми монетарного стимулювання та кількісного пом’якшення. Надруковані банками-емітентами резервних валют гроші так чи інакше дійдуть і до ринків, що розвиваються, – і знову ми матимемо ціновий бум на сировинних ринках і сплеск цікавості до ринків, які розвиваються. Але все це вже буде точно не у 2020 році”, – зазначив представник Ради НБУ.

Шапран наголошує, що Україні під час пандемії коронавірусу було дуже важливо не піти шляхом Італії. 

Коментар: “Досить жорсткі і вчасні карантинні заходи хоч і вдарили по економіці, але вберегли країну від більш жорсткої кризи”, – вважає представник Нацбанку.

Шапран запевняє, що уряд діяв правильно, коли запровадив карантин. 

Коментар: “Насправді вірус досить сильно впливає на економіку і ігнорування цієї загрози могло призвести до непередбачуваних наслідків. До того ж, у нас фінансова система і система охорони здоров’я не такі міцні, як в Італії”, – сказав член Ради Нацбанку. 

Джерело: сайт Час-Дій

Читайте також: “Вже нагулялися?”: коли в Україні введуть жорсткий карантин

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *