Рівненський нардеп підсумував результати роботи аграрного комітету за 2020 рік

За 2020 рік відбулося чимало подій у сфері сільського господарства: від введення ринкового обігу землі в Україні до спрощення процедури ввезення кормів.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Деталі: Нардеп від Рівненщини Дмитро Соломчук підбив підсумки роботи аграрного комітету за 2020 рік. Зокрема, він виділив запровадження ринку землі. За словами депутата, відтепер ніхто не може обмежувати право українців розпоряджатися своєю землею.

Окрім цього, він відзначив наведення порядку з геопросторовими даними. Відтепер ця інформація буде доступною, зрозумілою і ефективно використовуватиметься органами влади.

Також, у комітеті створили можливість складання схем просторового планування території громади. Це покликано дозволити ефективніше керувати землями, плануючи їх призначення, зонування і майбутній розвиток.

До цьогорічних досягнень комітету можна віднести ще й спрощення процедури митного контролю для ввезення в Україну кормів і запровадження Державного аграрного реєстру, який спростить надання цільової допомоги сільгоспвиробникам.

Окремо нардеп виділяє закон, який регулює відносини у кооперативах. На думку Соломчука, саме за кооперативами майбутнє вітчизняного сільського господарства.

Своєю чергою, політик підсумував, що за минулий рік 3601 виробник отримав 25% компенсації за купівлю вітчизняної техніки.

Окрім цього:

  • 4231 господарство отримало здешевлені кредити, а власники понад семи тисяч корів мали дотації за їх утримання;
  • більше ніж 300 господарств отримали до 50% компенсації за закупку племінних тварин, бджіл тощо. 
  • за будівництво тваринницьких об’єктів виплачено 327 мільйонів гривень відшкодування (до 30% від вартості).

Читайте також: З 1 січня зарплати вчителів збільшилися на 20%