USAID виділить $250 млн українським виробникам зерна

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) виділило $250 млн на підтримку українських виробників зерна. Про це повідомило Міністерство аграрної політики України.

«Сьогодні ми представили нову програму USAID Harvest, націлену на інвестування в майбутнє аграрного сектору України, – йдеться про понад $250 млн інвестицій у відновлення та розширення аграрного сектору. Зокрема, підтримка буде спрямована на малих виробників зерна та олійних культур, щоб розширити ринки їхнього експорту. Користуючись нагодою, хочеться ще раз подякувати нашим американським колегам за їх підтримку, яку ми отримуємо, без перебільшення, щодня», – заявив заступник міністра аграрної політики Денис Башлик.

Заступник адміністратора USAID Ізобель Коулман зазначила, що мета програми Harvest – посилити аграрний експорт на $1,5 млрд та залучити додаткові $500 млн приватних інвестицій.

«Це особливо важливо зважаючи на те, що 15–16 червня у Швейцарії відбудеться глобальний саміт миру, який ініціювала Україна. […] Один із 10 пунктів формули миру стосується продовольчої безпеки. Україні вже вдалося відновити роботу морського коридору, експорт морем майже повернувся на довоєнні показники. На березень цього року коридором пройшло понад 1100 суден, які вивезли 33,8 млн тонн вантажів, з яких 23 млн тонн – сільгосппродукція», – додав Башлик.