Укравтодор знайшов свого головного “ворога” – електромобілі

На одному із чергових брифінгів очільник “Укравтодору” Славомір Новак, назвав електромобілі головною загрозою для дорожнього фонду, повідомляє “Інвестор”.

Службовециь зазначив, що вбачає в елетромобілях пряму загрозу для наповнення дорожнього фонду “Укравтодору”, відповідно це може вплинути на майбутню якість ремонту доріг, адже не вистачатиме джерел фінансування. Суть твердження полягає у тому, що фонд наповнюється завдяки акцизному збору на паливо. 

Українці почали купувати більше електрокарів

У цьому році в фонд надходить 50% від акцизу, в 2019 році – 75%, а в 2020 році – 100%. Оскільки, цифра поступово збільшується.

Таким чином в.о. голови “Автодору” вважає, що:

“Єдиною загрозою для наповнення дорожнього фонду можуть бути електромобілі: якщо їх кількість буде зростати, то потрібно буде шукати інші джерела наповнення фонду. Але зараз фінансування є постійним”.

Проте він також зазначив, що у відомстві вже розглядають інші джерела фінансування. Серед яких, зокрема, розглядаються оплати від проїзду вантажівок, штрафи за їх перевантаження. Для цього вводиться електронна систему зважування вантажівок під час руху.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *