“Укрзалізниця”: вартість квитків треба підняти вдвічі

В 2019 році “Укрзалізниця” планує на чверть підняти вартість тарифів на перевезення пасажирів залізничним транспортом. Окрім цього в компанії заявили, що для того щоб зробити перевезення прибутковими, вартість усіх квитків потрібно підняти більше ніж удвічі, а тарифи на перевезення багажу — у 3,5 рази, повідомляє “Інвестор”.

У прес-службі компанії заявили, — “Укрзалізниця” готує пропозицію до Міністерства інфраструктури України провести індексацію тарифів на перевезення пасажирів у два етапи, з 1 квітня на 12% і з 1 жовтня ще на 12%”.

Нагадаємо, що в 2018 році вже піднімалися ціни на перевезення пасажирів. У травні та жовтні минулого року ціни зросли на 12%. Сумарно тарифи подорожчали майже на чверть.

Шалені гроші: стали відомі зарплати українських міністрів

“Залізничний транспорт несе значне соціальне навантаження через здійснення пасажирських перевезень за тарифами нижчими від економічно обґрунтованого рівня більш ніж у два рази, а також від перевезень пільгових категорій громадян, визначених чинним законодавством України”, — заявили у компанії.

Крім того, з 1 квітня 2019 року індексується рівень тарифів на перевезення багажу і вантажобагажу на 25%.

Читайте також: Українці витрачають на їжу майже половину своїх доходів (статистика)

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *