“Укрзалізниця” vs вандали: компанія витрачає мільярди через хуліганів

Українська компанія заявила, що несе витрати від вандалів котрі пошкоджують вагону. Зокрема, за 6 років було витрачено близько 16 мільйонів на усунення шкоди від хуліганів, повідомляє “Інвестор”.

Внаслідок позапланових ремонтів державна акціонерна компанія «Укрзалізниця» витратила близько 16 млн грн. впродовж  останніх шести років. Здебільшого ремонту потребували швидкісні поїзди вітчизняного та корейського виробництва через акти вандалізму.

 В «Укрзалізниці» повідомляють, що:

“За час експлуатації швидкісних поїздів, з 2012-го по червень 2018-го включно, загальні витрати на позапланові ремонти поїздів, пов’язані з актами вандалізму і втручанням сторонніх осіб, склали близько 16 млн грн”.

Найбільше коштів було витрачено у зв’язку з пошкодженням зовнішнього обладнання швидкісних поїздів корейського і вітчизняного виробництва: салонних вікон вагонів і лобового скла кабіни машиністів. Сума ремонту склала 12,4 млн грн. Понад 3 млн. грн. «Укрзалізниця» витратила на усунення пошкоджень електропоїздів в результаті зіткнення зі сторонніми предметами, людьми і тваринами, які знаходилися на шляхах, а також на усунення графіті.

В компанії наголошують на тому, що акти вандалізму приносять не тільки фінансові збитки, але впершу чергу несуть потенційну небезпеку пасажирам та працівникам поїздів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *