В ОП розповіли, хто тепер зможе взяти житло під 5-7% річних

Заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко на Всеукраїнському форумі “Україна 30. Інфраструктура” розповів про проєкт “Власне житло” зі зрозумілою іпотекою.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Коментар:Декілька тижнів тому Кабмін ухвалив деякі рішення щодо запуску іпотеки під 7%. Зараз ми працюємо разом з міністерством фінансів, з Нацбанком, щоб вийти на доступну та зрозумілу кожному громадянину іпотеку. Ми хочемо вийти на фіксовану ставку 7%. Перший внесок – 20%. Термін – від 20 до 30 років. Я думаю, багато хто знає, що 90% кредитів по іпотеці закриваються через 10 років. Люди прагнуть якнайшвидше виплатити іпотеку і жити у своїй оселі“, – зазначив Кирило Тимошенко.

Також Кирило Тимошенко розповів про проєкт фінансового лізингу на житло, який працюватиме паралельно з проєктом “Власне житло”.

Коментар:Фінансовий лізинг – це окрема програма, якою також займається Міністерство фінансів разом з профільними комітетами Верховної Ради. Ми будемо мати іпотеку під 7% і фінансовий лізинг, сподіваємося, під 5%. Для кого саме цей фінансовий лізинг на житло? По-перше, це – медики, військові, педагоги, поліцейські, соціально незахищені верстви населення. І сподіваємось, що ми зможемо це зробити також і для внутрішньо переміщених осіб“, – заявив керівник Офісу Президента.

Джерело: пресслужба РОДА

Читайте також: Які регіони першими отримають вакцини проти COVID-19