Пластичний хірург Олексій Журавель: “Позбавитися комплексів у зовнішності тепер не проблема”

Мати красиву фігуру, позбавитися від вроджених чи набутих вад – раніше це здавалося неможливим і залишався один шлях, змиритися. Нині з розвитком технологій ситуація змінилася. Про те, як позбавитися комплексів у зовнішності та скільки це коштуватиме, ми поспілкувалися з відомим київським пластичним хірургом Олексієм Журавлем.

Інтерв’ю побудували у вигляді 5 запитань, які, на нашу думку, найбільше цікавлять читачів.

Журналіст: Що можна зробити завдяки пластичній хірургії в Україні?

Олексій Журавель: Ми практикуємо велику кількість різних операцій. У людей пластична хірургія зазвичай одразу асоціюється з маммопластикою (збільшенням грудей), але спектр насправді значно ширший. Перерахую лише частину з них: ми прибираємо жир з живота і робимо його пласким з кубиками пресу (ліпоскульптура), прибираємо жир з попи, з рук; видаляємо друге підборіддя. Проводимо ринопластику – естетичні операції на носі, септопластику – функціональні операції носа. Популярна у нас і блефаропластика, підтяжка обличчя – ми прибираємо жирові відкладення навколо очей і робимо погляд свіжішим і красивішим. Часто роблять і отопластику, прибирають клаповухість… І це лише частина) Часто жінки приводять до мене чоловіків з проханням вилікувати від храпу. Й ми це робимо.

Журналіст: Які категорії людей звертаються до вас найчастіше?

Олексій Журавель: Дуже різні. Наприклад, у нас є комплекс з відновлення тіла після родів. Жінки після вагітності хочуть повернути свої форми: підтягнути груди, прибрати розтягнуту шкіру чи жир з живота. Є також запити й на інтимну пластику. Це питання комплексів – для чого терпіти усе життя, розглядати свої старі фото, якщо можна швидко відновитися. Тим паче пластичні операції давно вже не є предметом розкоші. Для блефаропластики й підтяжки обличчя звертаються люди, які довго і важко працюють. Мало хто помічав, але відсутність “мішків” під і над очима значно омолоджує і робить погляд “легшим”. Ринопластика й отопластика цікавить молодих людей, які хочуть прибрати великий некрасивий ніс чи клаповухість. Самі подумайте, для чого усе життя терпіти насмішки, якщо це можна виправити й вже за декілька тижнів позбутися комплексів.

Журналіст: Скільки коштують ваші операції?

Олексій Журавель: Зазвичай, ціна залежить від індивідуального випадку та операції. Щоб  визначити необхідну суму, ми проводимо консультацію, при чому не обов’язково у клініці, можна онлайн. Відкачати жир і зробити плаский животик, чи прибрати “пивний живіт” буде коштувати від 3 тис доларів, приблизно з такої ціни стартує і збільшення грудей. Блефаропластика стартує від 1 тисячі доларів. У нас на сайті середні ціни вказано, але знову ж таки, лише після консультації можна говорити конкретніше.

Журналіст: А щодо збільшення грудей, кажуть імпланти можуть розірватися всередині, а після їх установки не можна годувати грудьми?

Олексій Журавель: Це поширений міф, який не має нічого спільного з реальністю. Мої пацієнтки народжують і годують грудьми, ніяких проблем з цим. Технології вдосконалюються кожного року. Вже давно маммопластика є абсолютно безпечною й ефективною технологією. Імпланти установлюються під м’яз, тому ви навіть не зможете визначити, чи це натуральні груди. Самі імпланти зроблені зі спеціального геля. У мене в кабінеті є один імплант, якого я розрізав і показую пацієнткам. Навіть розрізаним він після натискання повністю відновлює свою форму. Він є нетоксичним і міцним.  Установка імплантів відбувається на усе життя, не потрібно його змінювати через роки.

Журналіст:  Наскільки вигідною є пластична хірургія в Україні, чи варто в неї інвестувати?

Олексій Журавель: Так, попит постійно зростає. Люди починають розуміти, що їх комплекси – не вирок. Їх можна позбавитися швидко і легко. Водночас вдосконалюються технології. Ми постійно їздимо на навчання, я декілька місяців тому був у Стамбулі, де отримував нову практику від кращих хірургів Європи. Так роблять і мої колеги. Ринок доволі перспективний, я вже 12 років практикуюся у пластичній хірургії і переконаний – її потенціал ще не всі до кінця розуміють.

Сайт: drzhuravel.com

Інстаграм: instagram.com/doctor.zhuravel

Фейсбук: facebook.com/doctor.zhuravel

Записатися на консультацію можна за номером: +380689182490.