Тарифи на комуналку взимку не зростуть: яким буде опалювальний сезон 2022-2023

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, що до початку опалювального сезону 2022-2023 “Нафтогаз” повинен закачати в сховище 19 млрд кубометрів газу.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Для жителів України рівень тарифів на послуги ЖКГ мають намір заморозити приблизно до кінця року (але є ймовірність, що навіть до кінця опалювального сезону 2022/2023) ‒ в районі 7,95 гривні за кубометр газу. Таку заяву керівника Кабміну Дениса Шмигаля цитують представники пресслужби уряду.

Коментар: “Потужності потрібні є. З нашими західними сусідами домовленості теж є. Сьогодні даємо доручення компанії “Нафтогаз” – для того, щоб до початку опалювального сезону в українських газосховищах було не менше дев’ятнадцяти мільярдів кубометрів” блакитного палива“, – говорить він.

Як каже екскерівник інтегрованих комунікацій “Нафтогазу” Максим Білявський, варіант нормального проведення опалювального сезону 2022/2023 Україною становить 95%.

Коментар: “95% на те, що ми успішно пройдемо опалювальний сезон. Дуже приємно, що підготовка до опалювального сезону вже почалася ‒ своєчасно, в червні. Як годиться за стандартом. Формується програма, а також всі види ремонтів. Кабінет міністрів робить все чітко і правильно. Крім того, створені абсолютно всі умови для того, щоб ми успішно підготувалися до опалювального сезону“, – підсумував Білявський.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що тарифи на тепло для населення можуть зрости втричі, оскільки “Нафтогаз” істотно підвищив ціни на газ для теплокомуненерго.

Джерело