В Україну прийшов потужний циклон: прогноз синоптика

У середу, 17 лютого, в Україні очікується сніжна погоди. Опади принесе атмосферний фронт північної циклічності Yukon, водночас подекуди вдарять нічні морози до -25 градусів.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Деталі: Снігопади ж спершу спіткають західні області, а вдень можуть дійти до Житомирщини, Вінниччини та Київщини. Таким прогнозом поділилася синоптикиня Наталка Діденко на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, решта території країни 17 лютого належатиме антициклону Helida, тому там значних опадів не передбачається. У регіонах переважатиме південно-західний, невеликий або помірний вітер.

Однак температура повітря очікується все ще морозною. Зокрема, цієї ночі стовпчики термометрів опустяться до -12… -18 градусів, а місцями навіть до -20… -25, вдень -7… -14. У південній частині, на південному сході та заході вдень середи буде тепліше – до -1… -5 градусів.

Коментар: Нагадую, що температура повітря, особливо нічна, дуже залежить від хмарності чи пояснень. Прояснення сприяють додатковому вихолодженню, а хмарність, навпаки, прикриває приземний шар від сильніших морозів“, – пояснила Діденко.

Синоптикиня додала, що столицю 17 лютого західний фронт зачепить невеликим снігом. Погода в Києві відзначиться ожеледицею на дорогах, нічним морозом у -12… -14 градусів, а на околицях навіть нижче, і -7… -9 вдень.

Джерело: сайт Обозреватель

Читайте також: ТОП-10 країн, які купували українське зерно у 2020 році