Вчені розповіли, що станеться якщо не зупинити пандемію найближчим часом

Що може статися з людством якщо не боротися з пандемією COVID-19?

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Деталі: Спалах мутованого вірусу на початку року забрав тисячі життів по всьому світу, паралізував світову економіку, скасував важливі заходи та практично спустошив найтуристичніші міста.

Що ж може статися далі, якщо не зупинити пандемію коронавірусу?

Всесвітнє “вбивство” економіки. Якщо вірус виявиться стійким, вакцина не буде знайдена, а криза затягнеться, тоді світову економіку чекатимуть дійсно згубні часи.

Масові заворушення. Люди почнуть порушувати карантин, щоб вижити. Слідом за крахом економіки підуть масові заворушення, тому що людям потрібно буде виживати, а не жити. Збільшиться кількість злочинів. Люди будуть змітати з полиць все продовольство, ресурсів буде катастрофічно не вистачати. 

Голод. Всесвітня продовольча програма (World Food Programme – WFP) прогнозує масштабний голод через пандемію нового коронавируса. За оцінками ООН, в усьому світі зараз голодують понад 820 мільйонів чоловік.  Тільки в Східній Африці недоїдають 15 мільйонів людей: в таких країнах, як Південний Судан, Ефіопія, Сомалі і Кенія.

Стрибок смертності. На даний момент кількість загиблих від коронавірусу людей в світі складає приблизно 75 тисяч. В одній Італії – 15 362 осіб (дані на 6 квітня). Якщо контроль над вірусом буде втрачено, то в майбутньому нас чекає демографічна криза.

Екологічна проблема. Незважаючи на те, що завдяки карантину на планеті очистилось повітря, в деякі водойми повернулись лебеді та інші тварини, коронавірус шкодить природі. Через спалах коронавірусу ледве не кожен житель планети носить захисні рукавиці, маски, костюми. Люди ледве встигають їх виготовляти, проте часу на утилізацію поки немає. Як і методів утилізації для таких великих об’ємів відходів.

Джерело: Час-Дій

Читайте також: Росія збирається тестувати на людях “саморобну” вакцину

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *