Великий обвал: експерти спрогнозували, наскільки сильно долар впаде до кінця року

Вже зараз американська валюта в Україні продається за рекордно низькою за декілька років ціною. Згідно з довідковими даними НБУ, курс долара станом на 29 липня – 25,43 грн/ $. Для порівняння, у перших числах липня ціна становила 26,2 грн/$. Більше про подальший курс американської валюти розповідає Інвестор-ЮА.

Аналітик Володимир Мазуренко впевнений, що на початку серпня є шанси для пробиття нового рекорду – зниження курсу до менше 25 грн/$.

Створили найкоротший IQ-тест з трьох питань: перевірте себе

Ще зовсім нещодавно на ринку були девальваційні очікування. Бачимо два позитивні чинники. Перший – пройшли вибори. Їх позитивно оцінили. Президент отримав інструмент для швидкого впровадження реформ, ефективного управління. Другий не менш важливий фактор – позитивна тенденція на світових ринках. Ціни на нашу експортну продукцію високі“, – пояснює експерт.

Ми чекаємо низки змін у глобальній економічній ситуації, які поряд із декількома негативними середньостроковими факторами вказують насамперед на зниження, аніж на підвищення долара в 2019 році“, – йдеться в макроекономічному прогнозі компанії Goldman Sachs.

ТОП-15 ідей для оформлення балкону (фото)

Саме через високий дефіцит долар може подешевшати на 30%, зазначив інвестор Рей Даліо. “Ми повинні продати багато казначейських облігацій, і ми, як американці, не зможемо купити їх усі“, – сказав він.

Федеральному резерву доведеться друкувати більше грошей, щоб заповнити дефіцит, доведеться монетизувати більше, і це призведе до знецінення вартості долара“, – заявив мільярдер виданню Bloomberg.

Читайте також: Експерти розповіли, скільки коштуватиме гектар землі після скасування мораторію

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *