Відкрити рахунок не виходячи з дому: нововведення від НБУ

Останнім часом Національний банк України дещо лібералізував свою роботу і слідом за зняттям обмежень на зберігання валюти в закордонних фінансових установах, анонсує нову інновацію. Відтепер клієнти банків зможуть відкривати рахунки не виходячи з дому, повідомляє “Інвестор”.

Згідно із нововведенням від НБУ відтепер фізичні особи мають змогу  отримувати дистанційно не лише адміністративні, а й банківські послуги.  Для цього запроваджують механізм віддаленої ідентифікації клієнтів банків через Систему BankID Національного банку України.

Узбекистан погрожує Україні санкціями

Таким чином, вперше ідентифікація фізичної особи має проводитися за її присутності одним з банків-учасників системи, а вже після цього можна замовляти сервіси та послуги на сайті будь-якої компанії або банку, підключених до Системи BankID НБУ. 

Злочинна бездіяльність: Україна може втратити 5 тисяч га земель

Тепер клієнти можуть дистанційно оперувати своїми рахунками без потреби відвідувати банк. Однак обов’язковим є  виконання вимог фінансового моніторингу. 

Кінець ери шампанського: винороби прийняли рішення про зміну назви

Відповідальність за належне здійснення ідентифікації та вивчення клієнта відповідно до міжнародних стандартів та законодавства України покладається як на банк, який здійснив ідентифікацію, так і на банк, що використовує інформацію, отриману за допомогою засобів системи BankID.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *