Відтепер перевізника в Україні можна перевірити онлайн

Від 30 серпня цього року в Україні розпочне свою роботу корисне нововведення – електронний кабінет перевізника. За його допомогою кожен онлайн може отримати дані про перевізника та чи взагалі є у водія маршрутки чи автобуса ліцензія та право вийти на маршрут, повідомляє “Інвестор”.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян повідомив, що новий сервіс буде корисний і для чиновників, ідля бізнесу та простих громадян. Міністр відзначив, що 

В Україні біткоїн «іде в люди»: на рику Бессарабки можна заплатити криптовалютою (інфографіка)

“Він  працюватиме і у відкритому доступі, тому українські громадяни, які користуються маршрутками та різними видами автобусних перевезень, також зможуть вбити номер перевізника, кожного автобуса і перевірити, чи є у нього взагалі ліцензія, право вийти на маршрут. А потім з допомогою фото – або відеофіксації повідомляти Укртрансбезпеку. І це вже буде підставою для перевірки цього перевізника”.

В’ячеслав Дідківський в.о. голови Державної служби України з безпеки на транспорті відзначив,  що в електронному кабінеті буде доступно одразу п’ять послуг для перевізника. Зокрема,  в цьому сервісі вантажні та пасажирські автоперевізники зможуть отримувати, розширювати, звужувати або анулювати ліцензії онлайн. Крім цього, за допомогою е-кабінету перевізники зможуть оперативно повідомляти про зміну своїх даних.

Майже 35% усіх інвестицій в українську економіку надходить з Росії

В’ячеслав Дідківський підкреслив, що 

“Ми сьогодні отримали продукт, який надає можливість зробити нашу кооперацію з кожним перевізником простіше, більш швидкою та прозорою. В першу чергу, це зручність для тих, хто хоче отримати ліцензію або внести будь-які зміни в ліцензійну справу, починаючи з транспортних засобів і до матеріально-технічної бази. Нікуди не треба їхати, ніяких черг, ніяких безпосередніх комунікацій з працівниками Укртрансбезпеки. В офісі включили лептоп, внесли дані, отримали підтвердження”.

Чиновники вважають, що це нововведення веде до нуля корупційні ризики завдяки виключенню безпосередньої комунікації перевізників з працівниками Укртрансбезпеки. Крім того, тепер кожен громадянин може активно включитися в перевірку недобросовісних перевізників – таким чином це допоможе як захистити свої права так і попередити нещасні випадки на дорогах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *