Чи будуть дороги “Великого будівництва” платними – Укравтодор

В “Укравтодорі” спростовують інформацію, що низка доріг, оновлених і побудованих у рамках “Великого будівництва”, невдовзі стануть платними.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Деталі: Про це повідомляє пресслужба відомства у Facebook.

Коментар: 23 грудня 2020 року на засідання уряду затверджено постанову, яка встановлює максимальний розмір плати за разовий проїзд дорогами, які побудовані у рамках концесії. В Україні ще немає жодної побудованої за кошти приватних інвесторів дороги.

Тобто жодна з доріг Великого будівництва цього року не може стати платною. Єдина мета постанови – створити умови для початку діалогу з інвесторами щодо реалізації концесійних проєктів в Україні“, – пояснили в “Укравтодорі”.

Там додали, що будівництво концесійних платних доріг обов’язково передбачає наявність безкоштовної альтернативи.

В “Укравтодорі” нагадали, що у листопаді спільно з IFC та Мінінфраструктури презентували програму державно-приватного партнерства у дорожній галузі.

Коментар: “На першому етапі планується передати інвесторам 6 пілотних ділянок доріг загальною протяжністю 1400 км. На цих ділянках інвестор не має права стягувати плату за проїзд, натомість він зароблятиме на придорожній інфраструктурі та availability payments (платі за доступність) з державного дорожнього фонду“, – йдеться у повідомленні.

Джерело: сайт Економічна правда

Читайте також: “Від Стрия до Покровська”: в Україні з’явиться нова швидкісна магістраль