“Всі мали тромби”: медики б’ють на сполох через нові симптоми COVID-19

Вчені виявили нові ускладнення, які виникають в результаті коронавірусної хвороби.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Коментар:Я – гематолог, і це безпрецедентно. Це не схоже на хворобу, яку ми бачили раніше“, – говорить Джеффрі Лоуренс з Медичного коледжу Weill Cornell.

Деталі: У звіті від 28 квітня з New England Journal of Medicine детально описані випадки п’яти людей у віці від 33 до 49 років в Нью-Йорку, які перенесли інсульт і згодом отримали позитивний результат на Covid-19. 

У всіх з них були інсульти до появи інших важких симптомів вірусу. Лікарі відзначають, що від 33 до 49 років припадає дуже мало інсультів і звинувачують в їх появі коронавірусу. При цьому загальна кількість інсультів з моменту оголошення пандемії серед людей до 50 років збільшилася в сім разів.

У багатьох пацієнтів з’являються тромби в легенях, зменшуючи кількість кисню. Майже кожен пацієнт, у якого були гематологічні проблеми за останні півтора місяці, мав Covid-19.

Лікарі та дослідники поспішають з’ясувати, чому це відбувається і як лікувати такі випадки розвитку захворювання. Вчені додають утворенню тромбів і інсультів до списку потенційних симптомів, які можуть з’являтися у деяких людей з COVID-19 на ранніх стадіях.

Джерело: сайт Час-Дій

Читайте також: “Та сама лабораторія”: США опублікували скандальне розслідування про походження COVID-19

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *