“Заблокують Facebook?”: Трамп підписав указ проти роботи соцмереж

Президент США повідомив, що своїм рішенням хоче “захистити свободу слова від однієї з найсерйозніших загроз в історії США”.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Коментар: Невелика жменька монополій соціальних мереж контролює величезну частину всіх державних і приватних комунікацій в Сполучених Штатах. У них необмежена влада піддавати цензурі, обмежувати, редагувати, формувати, приховувати, змінювати практично будь-яку форму спілкування між приватними громадянами і великою громадською аудиторією“, – повідомляє Дональд Трамп.

Деталі: Президент США Дональд Трамп підписав указ, спрямований на компанії соціальних мереж у четвер, через декілька днів після того, як Twitter назвав два його твіти “потенційно оманливими”. 

Виступаючи перед підписанням наказу, Трамп сказав, що цей крок повинен “захистити свободу слова від однієї з найсерйозніших небезпек, з якими вона зіткнулася в американській історії”. 

Указ Трампа покликаний чинити тиск на регуляторів, включаючи Федеральну комісію з комунікацій і федеральну торговельну комісію, щоб вони розробили нові правила, які обмежили б цей імунітет.

У Twitter відреагували тим, що назвали указ “реакційним і політизованим підходом до знакового закону”. 

Нагадаємо, що напередодні соціальна мережа Twitter вперше в історії позначила повідомлення президента держави як “недостовірне”. Йдеться про два повідомлення глави Білого дому Дональда Трампа, в яких він розкритикував ідею губернатора Каліфорнії про проведення виборів президента завдяки пошті через епідемію коронавірусу. 

Джерело: сайт Час-Дій

Читайте також: Компанія Google почала роздавати по тисячі доларів: хто їх отримає

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *