Закон про доступне розмитнення авто мав запрацювати ще 15 років тому – нардеп Соломчук

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики вирішив створити робочу групу з напрацювання єдиного законопроєкту №3704 про доступне розмитнення автомобілів.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Деталі: Головна ідея цього законопроєкту – скасувати акциз на легкові автомобілі та кузови до них, мотоцикли, причепи і напівпричепи та інші транспортні засоби, призначені для перевезення 10 осіб і більше.

Народний депутат від Рівненщини Дмитро Соломчук також підтримав цей законопроєкт та зауважив, що він мав запрацювати не сьогодні-вчора, а 10-15 років тому.

Коментар: Поясню, чому це важливо, і питання не зовсім у “євробляхах”. Значна частина малого і середнього бізнесу мають застарілі, а то й взагалі відсутні автопарки. Фермер, виробник власної продукції, власник кафе має право придбати ЯКІСНИЙ, ДОСТУПНИЙ АВТОМОБІЛЬ. Більше того, КОЖНИЙ УКРАЇНЕЦЬ має право придбати якісний автомобіль і відкрити свою справу“, – коментує нардеп.

Своєю чергою Соломчук вважає, що цей законопроєкт дасть поштовх для бізнесу і підсилить конкурентоздатність нашої країни. Особливо це допоможе нам в часи боротьби з Covid-19.

Коментар: Автомобіль – це не розкіш, а звичайний засіб пересування, чи помічник для бізнесу. Для захисту внутрішнього виробника також не бачу великого сенсу, адже наші виробники мали вдосталь часу, щоб підготувати конкурентний продукт. А якщо такий з’явиться, завжди можна розробити програму державної підтримки, частково компенсуючи вартість чи відсотки за кредитами (залежно від специфіки)“, – додає нардеп.

За словами депутата кожен автомобіль це “дійна корова” для країни: це паливо, техогляд, робочі місця, виробництво та використання розхідних матеріалів, розвиток логістики та здоров’я, безпека українців. Прийняття законопроєкту №3704 дозволило б зменшити ціни на вживані авто в Україні приблизно вдвічі.

Читайте також: Проти карантину вихідного дня: підприємці Рівненщини перекрили трасу Київ – Чоп

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *