Зеленський назвав “лякаючими” заяви Трампа закінчити війну “за добу” і запросив його в Україну

Президент України Володимир Зеленський назвав «лякаючою» обіцянку колишнього президента США Дональда Трампа врегулювати конфлікт між Україною та росією «протягом 24 годин», якщо він знову займе президентське крісло.

В інтерв’ю британському телеканалу Channel 4 Зеленський сказав, що Трамп може спробувати виконати свою обіцянку – зупинити війну протягом 24 годин без огляду на наслідки та без урахування умов, на яких наполягає Київ.

При цьому Зеленський сказав під час інтерв’ю, що запрошує Дональда Трампа приїхати до України.

«Дональд Трамп, я запрошую вас до України, до Києва. Якщо ви можете зупинити війну протягом 24 годин, я думаю, цього достатньо, щоб приїхати», – сказав президент України.

Минулого року у травні, виступаючи у програмі Town Hall на телеканалі CNN, Дональд Трамп заявив, що готовий закінчити війну в Україні «за 24 години».

Під час своєї передвиборчої кампанії Трамп неодноразово заперечував проти виділення нової військової допомоги Україні та пропонував Києву та москві домовитися про мир.

Трамп претендує на висування у президенти від Республіканської партії під час виборів 2024 року. Він уже став переможцем республіканських кокусів у штаті Айова.

У грудні Зеленський говорив про небезпеку зміни політики США щодо України.

«Якщо політика наступного президента, хоч би яким він був, буде іншою, холоднішою чи економнішою, то, я думаю, ці сигнали дуже сильно вплинуть на хід війни в Україні. Тому що це як працює весь світ. Якщо одна сильна деталь випадає, то механізм починає сипатися», – заявив Зеленський, зазначивши, що зараз США – на першому місці у світі з надання допомоги Україні.