Батькам знову видаватимуть “пакунки малюка” – нардеп

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт №3006а та скоротила строки його підготовки до другого читання. Таке рішення підтримали 316 народних депутатів.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Деталі: Про це повідомив нардеп від Рівненщини Дмитро Соломчук на своїй сторінці в Facebook.

https://www.facebook.com/d.solomchuk/posts/379167230144449

Законопроєкт передбачає внесення змін до Закону України “Про державну допомогу сім’ям з дітьми” щодо надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка”.

Коментар: “Пакунку малюка бути! З16 голосів ЗА”, – йдеться у дописі.

Актуальність цього заходу зумовлена необхідністю створення в Україні законодавчої платформи щодо регулювання надання одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка”.

Законопроєкт №3006а передбачає вдосконалення правової та організаційної складової надання одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка”.

Автори законопроєкту вважають, що його прийняття сприятиме захисту новонароджених та розробці законодавчого врегулювання надання одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка”.

Нагадаємо, раніше Кабінет Міністрів ухвалив рішення про запровадження виплати 5000 гривень на одного новонародженого замість видачі “пакунків малюка”. Цей механізм почав працювати з 1 вересня 2020 року.

Читайте також: ОТГ стануть фінансово незалежними від районів – нардеп

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *