Бізнес на довірі: підприємець із Львівщини проводить незвичний екперимент

В Європі в сільських місцевотях є поширена практика, коли товари продаються із спеціальної вітрини без продавця. Покупець бачить ціни і сам обирає, що йому потрібно та оплачує товар. Подібний експеримент проводить на Львівщині підприємець Михайло Костюк, повідомляє “Інвестор”.

Всі давно звикли, що їдучи трасою можна побачити саморобні лотки селян з довколишніх сіл котрі продають продукти вирощені власноруч. Однак проблема такого “бізнесу” в тому, що потрібно постійно перебувати поруч. Михайло Костюк вирішив цю проблему радикально він створив свої точки продажу на довірі. Всі товари мають ціну, а касою слугує трилітрова банка куди покупці складають гроші.

Всесильний Viber: в Україні визначили найпопулярніші додатків для смартфонів

Незвичні точки самообслуговування розташовані на трасі Київ-Чоп, при дорозі у с. Банюнин, що у Кам’янка-Бузькому районі. Три магазини працюють цілодобово з 5 серпня. Чоловік товару навіть не перераховує, лише щовечора забирає повну банку грошей.

Магазин “довіри” львівського підприємства

Білорусь планує побудувати порт на Дніпрі

Михайло Костюк розповідає про те скільки прибутку йому приносить бізнес:

“Найкращий день був у нас на Спаса – 4,5 тис. грн було за один день. А так «бідний» день – 1,5 тис. грн. Ну, в середньому, можна сказати, 2 тисячі на день”.

Зауважимо, що до ідеї такого бізнесу Михайло прийшов через те, що має основну роботу. Він займається вирощування чорного горіха та білих трюфелів. Саме тому в нього виникла ідея магазину без продавця, щоб не витрачати час.  Саме тому виставив на прилавок вирощені продукти та соки домашнього виробництва.

Рух на захід: українських іммігрантів стало найбільше в ЄС

Однак найчастіше покупці зупиняються біля торгових точок Михайла Костюка, щоб придбати лікарські мазі та настоянки, які він власноруч виробляє із чорного горіха. Таким чином, кілограм яблук в магазині на довіру коштує всього 5 гривень, а поруч продається лікарська настоянка за 800 грн.

Росія погрожує залишити Україну без пального: реальність чи вигадки?

Односельчани спочатку дивувались з такого підходу, проте згодом зрозуміли, що метод працює. Сам же чоловік зазначає, що вірить у те, що люди є чесними, проте для них потрібно показувати приклад і не боятись тоді і справи в тебе йтимуть успішно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *