Рух на захід: українських іммігрантів стало найбільше в ЄС

Україна знову опинилась у своєрідному антирейтингу. Цьогоріч найбільше наших громадян отримували посвідки на проживання в ЄС. Українці випередили навіть сирійців, повідомляє “Інвестор”.

Нестабільна економічна ситуація змушує багатьох українців шукати вихід за кордоном. Якщо ж раніше європейці з осторогою ставились до заробітчан, то зараз ситуація кардинально змінюється. Ряд східноє вропейських країн і навіть Німеччина вводять зміни до законодавства, для того, щоб залучити більше трудових мігрантів.

Мільярд за хвилину: Alibaba б’є рекорди продажів

Поки українські урядовці готуються до виборів та очікують траншу від МВФ, Євростат подає сумну статистику. Таким чином у 2017 році українці стали на першому місці за кількістю отриманих посвідок на життя в ЄС. Це приблизно 21% від загальної кількості або майже 662 тисячі.

Росія погрожує залишити Україну без пального: реальність чи вигадки?

поки, що лідеро з європейських країн за кількістю виданих посвідок є Польща. В цій країні зареєстровано 88% від загальної кількості українців або ж 585 тисяч від тих, що отрималим дозволи в ЄС. Більшість посвідок зумовлені працевлаштуванням.

Новий рік-нові податки: Рада проголосувала за збільшеня низки існуючих ставок

Далі рейтинг країн де українці отримували дозволи виглядає наступним чином:

  • Чехія – 19 тис,
  • Естонія – 1,3 тис,
  • Литва – 4,7 тис,
  • Угорщина – 7,8 тис,
  • Словаччина – 4,3 тис,
  • Данія – 3,1 тис,
  • Латвія – 1,5 тис.

Згідно з даними Євростату переважаюча більшість українців, що звертались про посвідки на проживання робили це задля працевлаштування, таких зафіксовано 87,7%.  Ще 4% отримали такі документи для возз’єднання родини, 3,5% – для отримання освіти.

Поїзд пішов: українці стали менше їздити до Росії

Загалом же за минулий рік країни ЄС торік видали 3,1 млн посвідок на проживання. Фактично половина усіх дозволів припала на громадян семи країн. Отже, на другому місці за українцями опинились сирійці – 223 тисячі, які отримали документи переважно в Німеччині.

Потім йдуть, китайці – 193 тис, індійці – 163 тис. Дозволи на проживання в ЄС отримували і громадяни США, таких – 147 тис. Вони переважно отримували посвідки на проживання в Британії. 108 тисяч посвідок на проживання отримали марокканці, 41% з них оселилися в Іспанії. Громадяни Афганістану отримали 87 тисяч посвідок на проживання в країнах ЄС, 61% з них оселилися в Німеччині.

Офіційні дані ЄС говорять, що українці і далі шукають кращого життя і роботи закордоном і ця тенденція зберігається.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *